Памер шрыфта Аa Аa Аa
Колер сайта ц ц ц
Выключыць малюнкі
rubyen

Гісторыя развіцця

ААТ «Слуцкі мясакамбінат» адносіцца да ліку найстарэйшых прадпрыемстваў мясаперапрацоўчай галіны прамысловасці Рэспублікі Беларусь.

Заснаваны камбінат ў 1932 годзе на базе забойнай пляцоўкі жывёлы. Прадукцыйнасць складала 300 кг каўбасных вырабаў у суткі.

У жніўні 1944 г. на базе забойнай пляцоўкі быў арганізаваны Слуцкі птушкакамбінат. У ліпені 1966 г. у сувязі са значным ростам аб'ёмаў вытворчасці Слуцкі птушкакамбінат быў перайменаваны ў Слуцкі мясакамбінат.

У 1973 г. было пачата будаўніцтва новага мясакамбіната, які быў пабудаваны ў 1976 г. i загадам Міністэрства мясной і малочнай прамысловасці дзеючы мясакамбінат і новостроящийся ў снежні 1976 г. былі аб'яднаны ў Слуцкі мясакамбінат на плошчы 18 га.

У Беларусі камбінат увайшоў у групу вядучых прадпрыемстваў галіны, меў усесаюзнага значэння.

Праектная магутнасць была дасягнута ў 1983 годзе.

Загадам Мінскага аблвыканкама №51 ад 1995/08/09 Слуцкі мясакамбінат ператвораны ў ААТ «Слуцкі мясакамбінат».

З 2000 года запушчаны ў эксплуатацыю кансервавы ўчастак, які вырабляе да 15 відаў кансерваў.

У выніку мэтанакіраванай сістэматычнай мадэрнізацыі вытворчых магутнасцяў прадпрыемства прадстаўляе ў цяперашні час буйны высокатэхналагічны комплекс, які характарызуецца высокім узроўнем механізацыі і аўтаматызацыі тэхналагічных працэсаў і глыбінёй перапрацоўкі мясной сыравіны.

Мясаперапрацоўчае вытворчасць у цэлым абсталяванае сучасным высокапрадукцыйным абсталяваннем заходнееўрапейскіх краін з праграмным кіраваннем, што дазваляе выпускаць прадукцыю ў шырокім асартыменце высокай якасці.

Штогод выпускаецца каля 350 найменняў прадукцыі, гэта дасягаецца пастаянным абнаўленнем асартыменту. Распрацоўка і ўкараненне новых і палепшаных відаў з высокай біялагічнай і харчовай каштоўнасцю, пастаянная праца над паляпшэннем таварнага выгляду, павышэннем якасці дазваляе выпускаць канкурэнтаздольную прадукцыю.

Адно з галоўных кірункаў дзейнасці прадпрыемства з'яўляецца вытворчасць сыравэнджаных каўбас. Нароўні з традыцыйнымі сыравэнджаную каўбасу, выпускаецца значны аб'ём сыравэнджаных і сыравяленых салямі. Гэта адно з новых напрамкаў, якое дазваляе вырабляць выпуск сыравэнджаных каўбас за больш кароткія тэрміны.

Пашырыўся асартымент вэнджаніны, якія выпрацоўваюцца з рознымі смакавымі дабаўкамі і ў разнастайным таварным выглядзе.

У апошнія гады праведзена значная мадэрнізацыя абсталявання ў мясаперапрацоўчае, мясатлушчавым цэхах і халадзільніку, што станоўча адбілася на якасці выпускаемай прадукцыі.

Для стварэння сваёй сыравіннай базы мясакамбінат мае свінагадоўчы комплекс па вырошчванні і адкорме свіней. Магутнасць комплексу складае 20 тыс. Галоў. У 2015 г. рэалізаваны інвестыцыйны праект «Будаўніцтва свінагадоўчага комплексу магутнасцю 24тыс.голов» каля А.Г. Грэск Слуцкага раёна.